Lämna svar vid grannhörande

LÄS MER

Miljö och byggärenden hanteras av Härjedalens och Bergs gemensamma miljö- och byggavdelning.

E-tjänsterna är gemensamma för Berg och Härjedalens kommuner och finns på Bergs kommuns e-tjänsteportal.

När du startar e-tjänsten dirigeras du till Bergs kommuns e-tjänsteportal.

Förutsättningar

Vi har skickat ut ett brev till dig, och nu har du möjlighet att lämna synpunkter. För att se handlingarna, gällande den åtgärd du har möjlighet att lämna synpunkt på, måste du logga in med ditt bank-ID.

Uppgifter att ha till hands

Bank-id

För att lämna in ditt svar loggar du in med bank-ID. Eftersom att du loggar in med bank-ID kan du när som helst under din registrering spara och välja att fortsätta senare genom att gå in på ”Mina ärenden” längst upp på sidan inne i e-tjänsten.

Vad händer sedan

När alla svar har kommit in och svarstiden har gått ut kommer handläggaren att göra en bedömning utifrån de svar som kommit in och de regler som gäller för just den fastigheten. Handläggaren kommer då att göra ett ställningstagande om man kan bevilja ansökan eller inte.

Offentlighet

Information som skickas till oss blir som regel allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Vi lämnar endast ut personuppgifter till privatpersoner, företag eller myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag, förordning eller myndighetsbeslut.

Följande behövs för e-tjänsten